Publicerad: torsdag, 24 september, 2020 - 17:49Uppdaterad: torsdag, 24 september, 2020 - 17:58
  • Viking Line meddelade att de tar ansvar för de säkerheter som bärgningsbolaget kräver av transportörerna. Foto: ÅRTV

Viking Line står för bärgningsgarantierna

Viking Line meddelade i eftermiddag att rederiet tar ansvar för de säkerheter som bärgningsbolaget Alfons Håkans kräver av transportörerna.

”Därmed förväntar sig Viking Line att Alfons Håkans omedelbart låter chaufförerna få tillgång till sina fordon i Långnäs”, skriver de i ett pressmeddelande.

Detta efter att transportbolag riktat kritik mot Viking Lines och bärgningsbolaget Alfons Håkans bristfälliga information och dåliga framförhållning.

Mikael Löfqvist, vd för Scandic Trans, sa tidigare i dag till Ålands Radio att de i går strax efter klockan fyra på eftermiddagen fick ett meddelande av Alfons Håkans advokatbyrå om att de skulle betala drygt 100.000 euro för att få nycklarna till deras två långtradare som bärgats från Amorella.

-Först trodde jag att det var en bluff, sade han.

Joakim Håkans, vd för Alfons Håkans, förklarade att lastägarna enligt sjölagen är skyldiga att betala en del av bärgarlönen vid ett haveri och att vad de begärde var en garanti.

-Det är försäkringsbolagen i första hand som ska ta itu med det och för dem så är det här normal kutym.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »