Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 mars, 2020 - 14:29Uppdaterad: lördag, 14 mars, 2020 - 11:07

Viking Line samarbetsförhandlar

Viking Line inleder samarbetsförhandlingar. Det bekräftar VD Jan Hanses idag.

Så sent som i onsdags resultatvarnade bolaget. Coronaviruset ska märkbart ha försämrat bolagets verksamhet.

- Marknaden överallt i Sverige och Finland viker ju på grund av coronaviruset. Människor är osäkra och rädda för de smittoutbrott som inträffat främst i Sverige. Vi ser att bokningsingångarna har påverkats för vår del. Vi kan inte förutse hur länge oron kommer pågå och vilken omfattning det får längre fram, sa Viking Lines vd Jan Hanses då.

Hanses säger nu att permitteringarna i någon mån berör alla rederiets avdelningar, men att ingen kommer att sägas upp.
- Det rör sig om permitteringar som som längst varar i nittio dagar, säger Hanses. Förhandlingarna inleds på onsdag nästa vecka.

Också Tallink Silja har meddelat att de inleder samarbetsförhandlingar med facket för att reda ut vilka åtgärder som kan bli aktuella till följd av coronaviruset. 

Om det blir tal om uppsägningar är ännu inte känt men Marika Nöjd, kommunikationsdirektör på bolaget, säger till Iltalehti att virusets effekter har börjat märkas snabbt i bokningarna.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »