Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2022 - 10:07Uppdaterad: fredag, 5 augusti, 2022 - 16:54
  • Amorella säljs i oktober. Arkivbild.

Viking Line säljer Amorella

Viking Line meddelade på fredagen att de säljer fartyget m/s Amorella. Det är Corsica Ferries SAS som övertar fartyget för 19,1 miljoner euro.

Viking Lines verkställande direktör, Jan Hanses, säger att fartyget, som varit i bruk sedan 1988, är gammalt och att det är dags att förnya flottan genom att sälja Amorella. Köparen är samma rederi som köpte Mariella för 19,6 miljoner euro i maj 2021.

- Ända sedan vi beställde Viking Glory har vi planerat att sälja Amorella. När Glory började trafikera den första mars så blev det därför aktuellt att påskynda försäljningsprocessen av Amorella, berättar Jan Hanses.

För den personal som arbetar ombord på Amorella är planen att de ska erbjudas arbete på rederiets övriga fartyg. Jan Hanses säger också försäljningen av Amorella inte innebär att man avstår från Helsingfors-Stockholmslinjen utan att sträckan fortsättningsvis kommer att trafikeras med ett fartyg under vintern och att man kommer att utvärdera strategiska alternativ för linjens fortsättning. Enligt planen kommer affären att slutföras och fartyget att levereras under oktober 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »