Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 april, 2020 - 15:05Uppdaterad: torsdag, 23 april, 2020 - 17:06

Viking Line kan tvingas till personalminskningar

Den ekonomiska smällen Viking Line drabbas av under coronakrisen är så stor att rederiet inte utesluter en permanent minskning av personalen framöver.

– Hela kostnadssidan måste inventeras och vi måste vända på alla stenar för att hitta en större kostnadseffektivitet. Även om vi redan gjort mycket på personalsidan kan inte heller den uteslutas, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

För att trygga koncernens framtid har rederiet dessutom begärt anstånd gällande amorteringarna på lånen för Viking Grace och XPRS. Däremot är det inte aktuellt att i det här skedet begära ett kapitaltillskott från ägarna.

– Det är först i sista hand vi ska vända oss till våra ägare. Och när man vänder sig till ägarna ska man göra det med ett projekt – med en idé om hur man förstärker verksamheten, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »