• Styrelsen för VIking Line justerar resultatutsikterna och bedömer att rörelseresultatet för i år blir bättre än för fjolåret. Pressbild.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: torsdag, 26 september, 2019 - 06:19, uppdaterad: torsdag, 26 september, 2019 - 10:15

Viking Line justerar resultatutsikter

Viking Line justerar nu sina resultatutsikter för det här verksamhetsåret, det meddelar bolaget i ett börsmeddelande.
Det här gör Viking Lines styrelse till följd av resultatutvecklingen. Styrelsens bedömning är att rörelseresultatet för 2019 kommer att vara bättre än rörelseresultatet för 2018.
De tidigare publicerade resultatutsikterna var att rörelseresultatet för 2019 kommer att vara i nivå med eller bättre än rörelseresultatet för 2018. Under årets första halva var resultatförbättringen 4,6 miljoner om man jämför med år 2018.

Verksamhetsöversikten för perioden januari–september 2019 publiceras den 25 oktober.

Fler Nyheter

Fler än 3 000 hushåll utan el

Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. 3 160 hushåll är berörda vid klockan 08.10. Det är hårda vindar som gör att träd faller på linjerna.

Man dömd till böter för hot

Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.