Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 16:23Uppdaterad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 17:13

Viking Line inleder samarbete med Gotlandsbolaget – ska erbjuda kryssningar med m/s Birka Stockholm

Viking Line och Gotlandsbolaget ska bilda ett gemensamt bolag och trafikera med fartyget m/s Birka Stockholm, det meddelar Viking Line i ett pressmeddelande.  

Från och med våren 2024 ska det gemensamma bolaget erbjuda kryssningar mellan Stockholm-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Visby samt eventuellt destinationskryssningar i Östersjöregionen. Bolaget ska ha sitt säte i Stockholm och vd blir Susanne Kaarnimo-Knight. För att planerna ska kunna förverkligas krävs ett godkännande från det svenska Konkurrensverket.  

I våras köpte Gotlandsbolaget m/s Birka Stockholm av Eckerökoncernen för 38 miljoner euro och nu finns ett avtal om att Viking Line ska köpa hälften av fartyget för 19 miljoner euro. 

– Vi är glada över att ha fått tillfälle att samarbeta med ett framgångsrikt rederi som Gotlandsbolaget, som vi har stor respekt för. Vi tror att vårt gemensamma bidrag till denna trafik kommer att ytterligare stärka den kryssningsprodukt som erbjuds från Stockholm, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i pressmeddelandet.

Då det nya bolaget inleder sina kryssningar med m/s Birka Stockholm kommer Viking Lines m/s Cinderella att förflyttas från linjen Stockholm-Mariehamn till linjen Helsingfors-Mariehamn-Stockholm.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »