Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 oktober, 2021 - 11:02Uppdaterad: onsdag, 27 oktober, 2021 - 14:49
  • Från och med november får Viking Lines passagerare betala en extra bränsleavgift. Arkivfoto.

Viking Line inför bränsleavgift

På grund av de stigande bränslepriserna kommer Viking Line att ta ut en tilläggsavgift på alla reguljärresor och kryssningar, meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

Bränsletillägget införs på alla bokningar som görs från och med den 1 november och till och med den 31 januari 2022. För redan bokade och betalda resor förblir priset oförändrat.

- Vi är tvungna att ta till detta exceptionella arrangemang eftersom bränslepriset på kort tid stigit avsevärt mer än väntat. Ingen lättnad är i sikte, och eftersom bolagets ekonomi till följd av den långa pandemin är ytterst ansträngd klarar vi inte längre av några extrakostnader vid sidan av alla andra tilläggskostnader, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander i pressmeddelandet.

Bränsleavgiften varierar beroende på resans längd, från knappt 1 euro till knappa 4 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »