• Viking Line har fått en ny hållbarhetschef som heter Dani Lindberg. På bilden m/s Mariella. Foto Viking Line
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: torsdag, 6 februari, 2020 - 14:44, uppdaterad: torsdag, 6 februari, 2020 - 17:30

Viking Line har tillsatt en hållbarhetschef

Viking Line har tillsatt en hållbarhetschef vid namn Dani Lindberg.

Rederiet skriver i ett pressmeddelande att man vill gå i bräschen för att utveckla en klimatsmart sjöfart på Östersjön med utgångspunkt i FN:s globala mål för hållbar utveckling och att utnämningen är ett led i detta.

- Som en stor aktör inom transport, resor och upplevelser kan rederiet göra faktisk skillnad. Vi är redan på god väg att uppnå IMO:s utsläppsmål om att minska sjöfartens utsläpp med 50 procent till år 2050, säger Dani Lindberg, som har varit anställd på Viking Line sedan år 2008.

Fler Nyheter

Nära kollision i hamnen

I går var det riktigt nära att Tallink Siljas fartyg Silja Galaxy och Baltic Princess skulle ha kolliderat i västra hamnen i Mariehamn på grund av den hårda vinden.

UPPDATERAT kl 17.45: Många ålänningar strandsatta på Gran Canaria

Mattias Andersson intervjuades på söndagförmiddag
Flertalet ålänningar är fortsatt strandsatta på Gran Canaria efter att en sandstorm stängde flygplatsen i Las Palmas igår.

Träd blåste omkull och många utan el

Räddningstjänsten hade sex uppdrag under gårdagen varav alla handlade om träd eller telefonstolpar som blåst omkull i stormen.

Man fick villkorligt fängelse för grov rattfylla

Villkorligt fängelse och böter blev domen för en man som kört bil alkoholpåverkad mellan Solberget och Svibybron.

Hård vind stoppar Simskälafärjan

Det hårda vädret leder till ett trafikuppehåll på Simskäla-linfärjelinjen mellan Timskär och Vattungsrevet. Trafikuppehållet väntas vara mellan klockan 19.00 på lördagen och klockan 02.00 på söndagen.

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

Flera strömavbrott under helgen

Vid 16.55 på lördagen var 240 hushåll utan ström i Sund och 20 minuter dessförinnan var över tusen husåll drabbade. På fredagskvällen var över 2 700 hushåll på västra Åland utan el för en kortare tidsperiod. Alla har fått tillbaka strömmen.

Landskapsregeringen föreslår ändringar i jaktförordningen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jakttiden för rådjur förlängs samtidigt som småskrake och brunand fredas från jakt. Det är exempel på förändringar i landskapsregeringens förslag på en ändring av jaktförordningen.

Vädret påverkar skärgårdstrafiken

m/s Skiftet angjorde inte Husö klockan 15.35 på lördagseftermiddagen. Detta på grund av hård vind.