Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2022 - 11:42Uppdaterad: onsdag, 22 juni, 2022 - 11:50

Viking Line begär att rysk olja fasas ut

Viking Lines vd Jan Hanses säger till Ålands Radio att det inte stämmer att man inte diskuterat att fasa ut rysk olja.

Han säger att Viking Glory och Viking Grace bunkras med norsk LNG-gas, Viking XPRS bunkras i Estland och övriga fartyg bunkras med bränsle från Neste eller Helsingfors energis beredskapslager.

Han säger att man vet att det i bunkringen av XPRS förekommer rysk olja från en estnisk leverantör.

- Gällande de leveranserna strävar vi till och begär att de ska frångå rysk olja. Är det på det viset att de inte lyckas får vi gå vidare för att sluta ta leverans från dem, säger Jan Hanses.

Han säger att Viking Line är beroende av leverantörerna, som enligt honom arbetar på att minska andelen rysk olja i sina leveranser, men att en sådan process tar tid. Jan Hanses säger att man inte kan ge en tidpunkt på när den ryska oljan fasas ut hos leverantörerna, men litar på att Neste fasar ut rysk olja snarast möjligt. Gällande den estniska leverantören påverkar Viking Line själva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »