Publicerad: fredag, 12 mars, 2010 - 07:06, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Viking kanske slutför Spanienbygget

I februari sa ju Viking Line efter ständiga förseningar upp kontraktet med det spanska varvet när det gäller bygget av Ålandsfärjans ersättare Viking ADCC. I den senaste kvartalsrapporten skriver rederiets ledning nu att det kan bli aktuellt att förhandla om ett nytt kontrakt för att trots allt slutföra bygget. Viking Line ökade under räkenskapsårets första kvartal både omsättning och antalet passagerare, men rederiets rörelseresultat minskade jämfört med samma period året innan, från knappt två miljoner euro minus till över sex miljoner minus. Det visar delårsrapporten för perioden 1 november 2009 till sista januari i år. Omsättningen steg något till nästan 105 miljoner euro, och antalet passagerare som åkte med Viking Line under kvartalet var drygt 1,3 miljoner. Trots detta och trots ökade fraktintäkter blev företagets minus större, och det beror på högre bränslepriser, högre bränsleförbrukning på grund av isläget och på att personalkostnaderna ökade.

Fler Nyheter

Inte längre misstänkt för skolskjutningshot

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen meddelar idag att den person som initialt hördes som misstänkt efter skolskjutningshotet mot Godby högstadieskola inte längre är aktuell i utredningen.

Sund och Jomala toppkommuner i Åsubutredning

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Nu finns ett förslag från Åsub på vilka ekonomiska gränsvärden som ska definiera en kriskommun. Enligt förslaget är det bara Jomala och Sund som har alla värden i skick.

Mathispunktenrånare tog tillbaka överklagande av dom

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Den man som i fjol dömdes till fängelse och ersättningsskyldighet för två fall av knivrån återtog de besvär han tidigare lämnat mot sin dom.

Vraket efter Irma ska undersökas

Den åländska polisen och andra myndigheter ska nu dyka ner till vraket av m/s Irma. Det rapporterar Svenska Yle.

ÅHS anställer ny tandreglerare

Ledande tandläkare Riikka Lindholm på ÅHS intervjuas av Tomas Tornefjell:
Tandvårdskliniken vid ÅHS har varit utan en egen tandreglerare sedan augusti 2018, men nu verkar den långa väntan vara över.

Löfström slår ett slag för damidrott i tv

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Damidrott är också av samhällelig betydelse. Det anser riksdagsledamot Mats Löfström som nu lämnat in ett skriftligt spörsmål där han lyfter att stora idrottsturneringar för damer, Finlands damlejons matcher och damfotbollslandslagets matcher borde vara tillgängliga för alla finländska hushåll, precis som herrarnas.

KST får bidrag för IT-system

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen beviljar Kommunernas socialtjänst, KST, ett samarbetsstöd för att implementera IT-systemet Abilita socialvård i KST och kommunerna.

Hotfulla personer greps av polisen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen grep i går personer som agerat hotfullt vid en fastighet i Mariehamn.

25 vill bli Mariehamns nya personalchef

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Mariehamns stad fick in 25 anmälningar till tjänsten som personalchef innan ansökningstiden gick ut i går eftermiddag klockan 15.