Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 november, 2021 - 18:54Uppdaterad: tisdag, 9 november, 2021 - 09:57
  • Mark Levengood var konfrencier under release-evenemanget. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
  • Viking Lines vd Jan Hanses. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
  • Gustaf Eklund, affärsutvecklingschef. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
  • Evenemanget hölls i Ålands sjöfartsmuseum. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

"Viking Glory har stort symbolvärde"

Viking Glory har ett stort symbolvärde efter det stålbad som pandemin utgjort för Viking Line, när hon i mars börjar trafikera rutten Åbo-Mariehamn Stockholm och ersätter Amorella. Det säger Viking Lines vd Jan Hanses.

 På måndagen hölls ett release-evenemang på Ålands sjöfartsmuseum för Viking Glory där fartyget presenterades mer i detalj.

-Vi ser Glory som en nystart och en möjlighet att utveckla den efterfrågan som vi nu tycker att finns, säger Jan Hanses.

Viking Glory marknadsförs som ett av världens mest miljövänliga fartyg och hon kommer också att ha 67 procent större fraktkapacitet än Amorella. Emissionen som aviserades i slutet av oktober och som enligt planen ska dra in 50 miljoner euro till bolaget ska stärka Viking Lines finansiella position.

-Emissionen kan göra oss mer offensiva igen. Vi ska först etablera Glory, men vi ser redan nu att det finns en stor efterfrågan och då har vi de muskler som krävs för att svara mot den marknaden, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »