Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2021 - 14:11Uppdaterad: tisdag, 4 maj, 2021 - 18:34
  • Viking Glory på varvet i Kina. Foto Viking Line

Viking Glory får finsk flagg

Viking Lines nya fartyg Viking Glory, som inleder sin trafik under början av 2022 mellan Åbo - Åland -Stockholm, får finsk flagg. Det meddelar Viking line i ett pressmeddelande.

Viking Line har närmare 2400 anställda och av rederiets sju fartyg är för tillfället fem finskflaggade. Rekryteringsarbetet till det nya fartyget kommer så småningom att inledas. I första hand anställer man personal från rederiets övriga fartyg.

- Under dessa pandemitider har samarbetet med de finska myndigheterna och finska sjöfolksorganisationerna fungerat bra. Vi ser stora fördelar med att ha samma flagg på bägge fartyg på Åbo – Stockholm linjen, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

Viking Glory ersätter Amorella och eftersom avsikten är att leveransen av Viking Glory inte skall leda till några uppsägningsåtgärder, är det enligt Hanses naturligt att fortsätta med finsk flagg.

-Genom detta beslut litar vi på en kontinuitet i den finska sjöfartspolitiken, så att våra verksamhetsförutsättningar bevaras och vi inte tvingas att ompröva besluten om fartygens flaggor, säger Jan Hanses.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »