Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 januari, 2021 - 14:30Uppdaterad: tisdag, 26 januari, 2021 - 16:08
  • Viking Lines arbetsledare i Xiamen Kari Granberg. Foto: Viking Line
  • Kari Granberg är med och trycker på knappen som börjar fylla dockan med vatten. Foto: Viking Line
  • Viking Glory i dockan som börjat fyllas med vatten. Foto: Viking Line
  • Dockan är vattenfylld och Viking Glory bogseras ut. Foto: Viking Line
  • Viking Glory är sjösatt. Foto: Viking Line.

Viking Glory är sjösatt

M/s Viking Glory sjösattes vid varvet i kinesiska Xiamen i går, och i dag höll Vikingkoncernen en presentation av det nya fartyget.

- Hon är fantastisk. De senaste två veckorna när ställningarna kommit bort och hon blivit färdigmålad ser man vilken skönhet hon är, säger arbetsledare Kari Granberg, via videolänk från Kina, och säger att det arbete som ligger närmast till hands är att installera hytter och kök.
Kring november i år är planen att Ulf Lindroos, som blir Glorys huvudbefälhavare, ska resa till Kina för att segla hem henne.
- Planeringen är i sin begynnelse men hon ska köras hela vägen och stanna till här och där för bunkring och personal. I princip en världsomsegling kan man väl kalla det, säger Ulf Lindroos.
Jan Hanses, vd för Viking Line, säger att Glory troligtvis kommer att segla under finsk flagg.
- Så har tankegångarna gått, även om alternativet med svensk flagg finns kvar. Det känns väldigt bra att se projektet ros i hamn. Vi hörde många tveksamma och kritiska röster men nu ser vi att vi snart får vår toppmoderna kryssningsfärja levererad från Kina, och det är vi de första med, när det gäller ett fartyg i den här storleksklassen, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »