Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 februari, 2010 - 10:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Viking förlorar miljoner på spansk affär

Viking Line förlorar flera miljoner euro på sitt spanska äventyr. Fyra miljoner euro har det kostat i projektering och arbetskostnader. De mesta av de pengarna är förlorade, medan de pengar man betalat till varvet är försäkrade och kommer tillbaka med ränta. I dag gick tiden ut för varvet att bygga klart nya Ålandsfärjan med arbetsnamnet Viking ADCC. Men eftersom det tar ytterligare närmare ett år att bygga henne klar valde Viking Line i dag att säga upp avtalet med varvet i spanska Sevilla. Det är ett varv som Viking Line varnades för från början, enligt uppgift till Ålands radio.-Vi tog en risk, men med tanke på priset kunde vi inte ta andra anbud, säger rederiets vice vd Jan Hanses till Ålands radio.Någon ny Ålandsfärja kan han inte utlova i det här skedet. Det är nu varvet som äger det halvfärdiga fartyget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »