Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 februari, 2023 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 21 februari, 2023 - 11:00

Vikariesituationen vid ÅHS generellt bra enligt överskötare Leea Söderström

Vikariesituationen vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, ser generellt sett bra ut, säger Leea Söderström som är överskötare.

- I det stora hela har vi det riktigt bra. Sedan kan det finnas någon enstaka enhet, dag eller vecka där det är lite mer ansträngt, säger hon.

I måndagens Nya Åland lyfter en anonym insändare fram att vikariesituationen inte är bra och att det kan komma att påverka patientsäkerheten. Leea Söderström säger att hon inte kan ta ställning till enskilda enheter eller avdelningar, men tycker att ÅHS har ganska bra tillgång till inhoppare och vikarier.

- Men någon enstaka dag kan vara tuff för personalen om man inte får tag på någon vikarie, säger hon.

Rekryteringen av sommarpersonal pågår som bäst vid ÅHS och Leea Söderström säger att det kommer in en del intresseanmälningar till de tjänsterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »