Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 januari, 2022 - 15:29
  • Anhållan om ledigheter är samma som vanligt. Arkivbild.

"Vi utgår från att i grunden är eleverna i skolan"

Det är samma regler som alltid som gäller för att önska ledighet från skolan, ingenting har förändrats.

Vi utgår från att i grunden är eleverna i skolan och får sin närundervisning som de är berättigade till. Det svarar Mikael Rosbäck, bildningschef för Mariehamns stad, på frågan om vad det finns för möjligheter för vårdnadshavare i årskurs 1-6 att ha sina elever hemma från skolan på grund av smittoläget just nu.
Mikael Rosbäck vet inte hur många som ansökt om ledighet inför skolstarten som sker i dag och i morgon runt om på Åland.
- Jag tror inte det är exceptionellt många, då skulle nog rektorerna ha hört av sig till mig, säger Mikael Rosbäck.

Mathias Eriksson, utbildningschef för södra Ålands utbildningsdistrikt, förklarar att det är klassläraren som beviljar ledighet för några dagar och rektorerna i respektive skola som beviljar ledighet för flera dagar. För mer än 15 dagars ledighet hamnar ansökan på utbildningschefens bord. I dag, måndag har Mathias Eriksson inte fått in någon sådan ansökan inför skolstarten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »