Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 mars, 2022 - 22:00Uppdaterad: tisdag, 1 mars, 2022 - 22:00

”Vi har klarat oss väldigt väl”

Det privata näringslivet behöver få ett uppsving när pandemin klingar av. Ändå har den åländska ekonomin klarat sig bra om man ser på omvärlden. Det säger Centerns partiledare lantrådet Veronica Thörnroos i Ålands radios partiledarintervju.

Orsaken att det är så viktigt är att det nya ekonomiska systemet, där Ålands får tillbaka sin inbetalda skatt ur statskassan, är allt mer beroende av näringslivets framgångar. Veronica Thörnroos säger att alla blev överraskade över hur den åländska ekonomin reagerade på pandemirestriktionerna.

- Jag tror inte att någon kunnat föreställa sig att Finland skulle gå in i beredskapsläge och alla följdverkningar av det. Så visst har vårt samhälle varit sårbart, säger hon.

Man analyserade och gjorde beräkningar inför det nya systemet, men en pandemi kunde man inte tänka sig.

- Men när jag gör ett litet omvärldsspan ser jag att vi klarat oss väldigt väl och nu gäller det att hugga i igen, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »