Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 november, 2023 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 7 november, 2023 - 16:55
  • Johan Ehn och Veronica Thörnroos deltog i högnivåforum. Foto: Pressbild.

Veronica Thörnroos deltog i forum om civil krisberedskap

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) var en av deltagarna på högnivåmötet som hölls på Hanaholmen i dag, tisdag. Temat under mötet var “hur två länder tillsammans kan stärka och utveckla sin krisberedskap i ett nytt säkerhetslandskap.” 

Hanaholmen-initiativet är ett krisberedskapsprogram, som dels ska stärka det civila försvaret i Sverige och Finland och även främja samarbetet mellan länderna inom beredskap för och hantering av civila kriser. 
- Initiativet är ett välkommet och viktigt samarbete på området civilberedskap. Jag är glad att även Åland aktivt kan delta i arbetet genom att åländska tjänstemän bjuds in till utbildningen och att vi sedan har möjlighet att delta i högnivåforum som detta, säger lantrådet i ett pressmeddelande. 

Från åländsk sida deltog även landshövdingen Marine Holm-Johansson samt Ålands representant i Helsingfors, Johan Ehn

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »