Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2023 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2023 - 15:46
  • Elinor Nyström och Inga-Lill Pettersson. Foto: Tomas Tornefjell.

Verktygsbacken ska hjälpa elever i det dagliga skrivandet

I dag lanserade Övernäs skola i Mariehamn Verktygsbacken, som är slutprodukten av det treåriga skrivpedagogiska projektet Skrivande skola.

- Projektet riktar sig till årskurserna ett till nio i Svenskfinland och Övernäs skola är en av projektets nio fokusskolor, säger specialläraren Elinor Nyström.

Inga-Lill Pettersson, som är lektor i svenska, engelska och samhällskunskap, säger att projektet är inriktat på det dagliga skrivandet i skolan.
- Vertygsbacken innehåller mallar för olika typer av texter där det till exempel framgår vilket typsnitt som ska användas, vilket gör att eleverna direkt kan fokusera på innehållet i stället för att fundera på detaljer som hur stor rubriken ska vara, säger Inga-Lill Pettersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »