Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 januari, 2018 - 11:05
  • Nina Fellman träffar Ålandsminister Anne Berner och inrikesminister Paula Risikko på onsdag. Arkivfoto: Landskapsregeringen.

Veikkausmöte på onsdag

På onsdag träffar kansliminister Nina Fellman inrikesminister Paula Risikko och Ålandsminister Anne Berner i Helsingfors.

- Vi ska tillsammans med berörda tjänstemän träffas för att diskutera vilka som ska gå vidare med frågan och hur vi ska arbeta så att alla instanser är koordinerade, säger Fellman.

Man ska också diskutera en tidpunkt för när Veikkaus kan vara tillbaka på Åland. Fellman säger att det finns en stark önskan på politisk nivå att lösa frågan.
- Anne Berner har engagerat sig och pratat med berörda både i Polisstyrelsen och inom andra instanser.

Det är inte aktuellt att söka sig till Sverige för att få till ett spelsamarbete.
- Landskapsregeringen är ingen spelarrangör, vi bara äger ett spelbolag. Om Paf vill gå vidare med Svenska Spel kan man se på den lösningen, men det Paf framfört är att samarbetet med Veikkaus inte ska äventyras, säger Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »