Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2023 - 17:03Uppdaterad: tisdag, 13 juni, 2023 - 17:31

Vd Jan Hanses: ”Ett påhopp på Viking Line”

Viking Lines vd Jan Hanses vidhåller att det inte var en överreaktion att stoppa annonseringen i Nya Åland efter en kritisk ledare. Han anser inte att beslutet skickar några särskilda signaler till andra medier och journalister.

Viking Lines beslut att upphöra med annonseringen i tidningen Nya Åland har väckt uppmärksamhet och kritik också utanför Åland.

Rederiets vd Jan Hanses förtydligar nu för Ålands radio att det inte primärt är diskussionen om skattegränsen och taxfreen som provocerat honom, utan påståenden om rederiets personalpolitik och miljövänlighet som journalisten Michael Hancock gjorde i en ledare i Nya Åland den 1 juni. 

Hanses menar att Nya Åland ”gick över gränsen” och beskriver ledaren som ”ett påhopp på Viking Line” och anser att rederiet borde ha beretts möjlighet att bemöta kritiken i ledaren i en intervju. 

Enligt journalistreglerna finns ändå ingen sådan skyldighet beträffande “sedvanlig kulturkritik, politisk, ekonomisk eller samhällelig utvärdering” som bedrivs på till exempel ledarsidor.  

- Som vd för Viking Line får man faktiskt tåla en del, säger Michael Hancock till Ålands radio.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »