Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 22 februari, 2020 - 17:48Uppdaterad: lördag, 22 februari, 2020 - 18:06

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

"Allmänt stormskador, ställvis också enhetliga skadeområden. Lokalt stort behov av röjning, långa elavbrott och avbrott i teletrafiken", skriver Meteorologiska institutet i sin varning.

Landskapsalarmcentralen uppmanar allmänheten att köra försiktigt.

"Vi påminner allmänheten om att se till sina båtar (även vattenståndet är mycket högt), plocka undan lösa föremål och att under natten undvika att visats utomhus i onödan. Kör också försiktigt på vägarna då risken finns att dessa blockeras av nedfallna träd. Vid akuta händelser kan man som vanligt ringa 112 för att få hjälp av berörda myndigheter men ring inte nödnumret i onödan, som tex för att efterhöra längden av eventuella strömavbrott. Den typen av samtal belastar alarmcentralen på ett oönskat sätt". 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »