• -Var uppmärksam när elen kommer tillbaka, uppmanar landskapets elinspektör. Arkivfoto: Ulf Weman
Elinspektör Johnny Lindström intervjuas av Eva Nyberg
Elinspektör Johnny Lindström långversion:
Publicerad: lördag, 5 januari, 2019 - 17:25, uppdaterad: söndag, 6 januari, 2019 - 14:49

Varning för elfel

Att strömmen kommer tillbaka är ju det bästa som kan hända den som suttit flera dygn utan belysning, matlagningsmöjligheter och värme – men nu visar det sig att också den glädjebägaren kan innehålla smolk.

Landskapets elinspektör Johnny Lindström går nu ut och varnar allmänheten för faror i anslutning till att lågspänningsnätet kopplas på – nämligen risken för fel i nolledaren.

-Börjar det visa sig att vissa lampor lyser starkare eller svagare än normalt kan man misstänka att det finns ett nollfel, säger Lindström. Beter sig elutrustningen normalt torde ingenting vara fel men ser man några oegentligheter bör man helst kalla på en elmontör.

Fler Nyheter

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Flertalet Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep natten till lördagen den 21:a september en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.