Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 augusti, 2024 - 05:52Uppdaterad: måndag, 5 augusti, 2024 - 07:11
  • Akuten får in många som skadats i elsparkcykelolyckor. Arkivfoto.
  • Elsparkcyklar i Mariehamn. Arkivfoto.

Varje dag vårdar akuten på ÅHS elsparkolyckor – “Viktigt att ha respekt för fordonet” 

Ålands hälso- och sjukvårds akutmottagning får varje dag in patienter som har varit med om olyckor som involverat elsparkcyklar.  

– Vi får i snitt ett par stycken varje dygn som kommer in med skador efter en elsparkcykelolycka, och under sommartid ökar det, säger Vilma Danielsson läkare på ÅHS akutmottagning.  

Orsakerna till olyckorna är många. Bland annat kan det vara oförsiktig körning, alkoholpåverkan eller otur. För att minska olyckorna tycker Danielsson det är viktigt att ha respekt för fordonet. 

–  Kör försiktigt och ha respekt för farten och underlaget, sen såklart att ha hjälm. Vara en person per fordon och inte köra om man har druckit alkohol, säger hon.  

Danielsson vill verkligen betona vikten av att använda hjälm, då detta är något som minskar risken för bland annat hjärnskakning.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »