Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 november, 2023 - 07:52Uppdaterad: tisdag, 7 november, 2023 - 10:13

Varierande tillgänglighet i stadens parker – ingen hundra procent tillgänglig

Det finns ingen park som är hundra procent tillgänglig i Mariehamn idag men flera parker som har goda förutsättningar att tillgängliggöras till fullo. Det visar den tillgänglighetsanalys som stadsarkitektkansliet i Mariehamn tagit fram med hjälp av Funktionsrätt Åland.

– Parker med goda förutsättningar, så som Tullarns äng och Lilla Holmen, borde får en översyn så att man kan göra dem fullt tillgängliga i första hand. Men kuperade parker som ligger på berg, så som till exempel Badhusparken, är svåra att göra helt tillgängliga, det säger Johanna Hagström som är landskapsarkitekt på Mariehamns stad. 
– Det är jätteviktigt med information om bristande tillgänglighet på hemsidan och med skyltning i parken så att personer med funktionsnedsättning eller andra människor som har svårt att ta sig fram, känner till förutsättningarna före besöket, säger Erika Elfsberg som är kommunikatör på Fuktionsrätt Åland. 

Just nu arbetar Mariehamns stad med att ta fram en badramp till Lilla Holmen för att göra det möjligt för alla att ta sig ner i vattnet. I övrigt är det en fråga för politikerna hur man vill använda sig av resultatet av tillgänglighetsanalysen. Det säger landskapsarkitekt Johanna Hagström till Ålands Radio. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »