Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2018 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2018 - 13:36
  • Besättning på m/s Alfågeln såg en varg i Brändö i morse. Foto: Wikimedia commons.

Varg sågs utanför Torsholma

En varg observerades på isen utanför Torsholma i Brändö i morse.

Det var strax efter klockan åtta som Christian Andersson på Alfågelns brygga såg ett djur som han först trodde var en räv.

- När jag tog kikarn och titta slog det mig att det är en varg, säger Christian Andersson som observerade djuret på cirka 150 meters avstånd.

En stund senare hade fler i besättningen kommit upp på bryggan så att dom var fyra personer som obeserverade djuret som kom österifrån från Torsholma landet och gick västerut över fjärden. Christian Andersson tänkte först också att det kunde vara en hund men menar att den betedde sig mer som ett vilt rovdjur.

Landskapets tidigare naturvårdsintendent Jörgen Eriksson säger att det mycket väl kan vara en varg som tagit sig över isen som ligger hela vägen till fasta Finland. Men han säger också att det kan vara svårt att på avstånd avgöra om det verkligen är en varg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »