Publicerad: fredag, 7 oktober, 2016 - 13:16
  • Mikael Lindholm föreslog att Vårdö ska ta emot en flyktingfamilj och kommunstyrelsen föreslår nu detta till kommunfullmäktige. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.
  • Kommundirektören Andreas Johansson tycker inte att Vårdö ska ta emot flyktingar, med motiveringen att skattehöjningar skulle krävas för att finansiera mottagandet. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Vårdöstyrelse för flyktingmottagande

Kommunstyrelsen i Vårdö föreslår att kommunen ska ta emot en flyktingfamilj om 4-5 personer. Därmed går man emot kommundirektörens förslag om att inte ta emot några flyktingar.

Initiativet till en diskussion togs i augusti av Mikael Lundell i kommunfullmäktige som gav styrelsen i uppdrag att utreda frågan.

Kommundirektören Andreas Johansson som berett ärendet föreslog att man skulle avstå från flyktingmottagande med motiveringen att förslaget är ofinansierat och endast kan finansieras med en skattehöjning. Ledamot Mikael Lindholm föreslog ändå att man ska ta emot en familj och för det fick han understöd av Magnus Lundell, Maria Granlid, Gerd Lönnström och Gunilla Boman.

Ärendet avgörs av kommunfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »