Publicerad: onsdag, 28 november, 2018 - 10:57Uppdaterad: onsdag, 28 november, 2018 - 14:51
  • Magnus Ahlskog på Vårdöbron. Foto: Ann-Christine Karlsson.
  • Gamla Vårdöbron tas ner. Foto: Örjan Eriksson
  • Gamla Vårdöbron tas ner. Foto: Örjan Eriksson

Vårdöbron monteras ner

Arbetet med att ta ner den gamla Vårdöbron pågår för fullt. Rivningen har pågått i snart två månader och i januari ska den vara klar.

- När vi gjorde upp tidsplanen för två år sedan räknade vi med att vara klara till jul men det hinner vi inte, säger arbetsledaren Magnus Ahlskog.

Enligt kontraktet måste arbetet vara klart den sista april, och det säger Ahlskog att man klarar med god marginal. Brolocket är redan borta, nu monteras stålbalkar ner och sedan tar man bort underbyggnaden och konstruktionerna under vattnet. En tredjedel av undervattenspelarna får lämnas kvar och deras toppar hamnar då på ungefär tolv meters djup.

Skicket på den gamla bron har enligt Magnus Ahlskog varit precis som förväntat. Brolocket, underbyggnaden och delarna under vattnet är dåliga, brobalkarna däremot är helt okej. Nu ska bortmonterat material återvinnas för att användas i andra projekt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »