Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 14:31
  • Vårdös kommunstyrelseordförande Mikael Lindholm tycker det är konstigt att landskapsregeringen räknar Vårdö till fasta Åland. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Vårdöborna är arga

- Ja, det kom ju som en total överraskning att Vårdö helt plötsligt inte är en skärgårdskommun längre. Det säger Mikael Lindholm, ordförande i kommunstyrelsen, om landskapsregeringens beslut att göra Hummelvik till ändhamn på norra linjen.

- Man undrar ju om infrastrukturavdelningen överhuvudtaget har varit ut och tittat hur det ser ut på Vårdö, säger Lindholm.

Landskapsregeringens beslut betyder att Vårdö räknas till fasta Åland och då får inte invånarna köpa årskorten som skärgårdsbor köper.

Att priset på årskorten höjs med 53 euro till 158 euro per år är också något som förvånar skärgårdsbor.
- Det var oväntat, jag har inte hört talas om det här innan beslutet kom, säger Jonny Karlström, ordförande i kommunfullmäktige i Brändö, som hade väntat sig att landskapsregeringen skulle ha hört sig för hos kommunerna innan en så stor förändring sker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »