Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2018 - 13:22

Vårdö diskuterade fastighetsskatten

128 fastigheter i Vårdö berörs av att skatteförvaltningen ändrat reglerna för hur vissa fastigheter beskattas. Upptaxeringen ger under 2018 en intäkt på 12000 euro till kommunen.

På kommunfullmäktiges senaste möte informerades om detta och kommundirektören Andreas Johansson informerade också om att han kommer föreslå att den allmänna skatteprocenten lämnas oförändrad nästa år. I dag är den allmänna skatteprocenten 0,15 i Vårdö och på Åland är det bara Brändö, Sottunga och Saltvik som ligger lägre, de upptar inte alls någon allmän fastighetsskatt.

Kommunstyrelsen har tidigare gett kommundirektören i uppdrag att informera invånarna om att alla fastighetsägare har möjlighet till rättelse av skattebeloppet för 2019 och retroaktivt för 2018. Information om det ska ges i kommunbladet.
På mötet beslöt kommunfullmäktige också att godkänna förslaget till grundavtal för KST och man beslöt sig för att lämna in en anhållan till landskapsregeringen om att Astrakanvägen i Vargata fastställs som en kommunalväg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »