Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juni, 2024 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 11 juni, 2024 - 17:22

Vår och tidig sommar är högsäsong för fritidsbostäder

Sen vår och tidig sommar är högsäsong på fritidsbostadsmarknaden och Mäklarhusets Robert Gustafsson upplever att det är bra fart på fritidsmarknaden när det kommer till tillgängliga objekt. 

– Sedan är det förstås andra tider vi lever i, så det ska bli spännande att se hur marknaden möter det utbud som kommer, säger han.  

Tomas Lyyski vid Lyyski fastigheter menar å sin sida att det är något lugnare när det handlar om intresset för att köpa fritidsbostäder, jämfört med pandemiåren då marknaden blev väldigt het. Mäklare som Ålands Radio talat med är överens om att det är köparens marknad just nu.  

–  Man har absolut som köpare möjlighet att göra goda affärer, säger Tomas Lyyski.  

Bosse Segerström vid Aktia säger att det är stor variation i pris och det stora antalet objekt som gör att marknaden är gynnsam för köpare, även om det blivit dyrare att låna pengar jämfört med för några år sedan.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »