Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 16:26Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 17:05

Var fjärde deltagare i Ålands Radios enkät vill inte rösta i valet

Alltifrån demilitarisering till skärgårdstrafiken är svaren Ålands Radio får när vi frågar tjugo personer om vilken deras viktigaste valfråga är inför lagtingsvalet den femtonde oktober.

Dock svarar var fjärde person att denne antingen definitivt eller med stor sannolikhet inte kommer rösta överhuvudtaget. Anledningen till varför de svarande inte vill rösta i valet, uppges handla om en misstro gentemot de politiska kandidaterna. 

– Därför att jag inte litar på vad de säger – någon av dem. De håller inte vad de lovar, uppger en av de svarande som sitt skäl.  

Den svarande tillägger också att han aldrig har röstat i valet tidigare och inte gör det i år heller. Två andra uppger att de högst troligen inte kommer rösta, då de tidigare har röstat men upplevt att det inte spelat någon roll. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »