Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 juni, 2020 - 11:45Uppdaterad: tisdag, 16 juni, 2020 - 12:29
  • Mats Löfström välkomnar normaltillståndet.

”Väntat men välkommet beslut”

Väntat men välkommet beslut tycker riksdagsledamot Mats Löfström om riksregeringens beslut att upphäva undantagstillståndet.

- Grundlagsutskottet har poängterat att beredskapslagarna och undantagstillstånd inte får finnas bara för säkerhets skull, skriver han i ett pressmeddelande.

Det är också bra att förhållandet mellan Åland och riket blir mer normalt enligt Mats Löfström och han efterlyser en grundlig utvärdering av beredskapslagarna i förhållande till relationen mellan Åland och Finland.

- Det är dock viktigt att minnas att utlänningslagen, gränsbevakningslagen och lagen om smittsamma sjukdomar är rikets behörighet och det finns fortfarande begränsningar i samhället via dem, också på Åland, även om beredskapslagarna nu upphör, skriver Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »