Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 december, 2016 - 14:12Uppdaterad: torsdag, 1 december, 2016 - 14:13
  • Landskapsregeringens medarbetare i Bryssel Marcus Thörnroos tror EU-förslaget om momsen blir svårt att få igenom. Arkivfoto: Ulf Weman.

Väntat EU-förslag om momsen

En dag försenat kom i dag kommissionens förslag om nya skatteregler för e-handelsföretag.

Som väntat vill man slopa undantaget från mervärdesskatt för försändelser utifrån EU på ett värde upp till 22 euro. Som Ålands Radio kunde berätta i går hoppas både Åland Post och postföretaget Pectus att förslaget skall snubbla på vägen eftersom det rycker undan en stor del av de två bolagens verksamhet med förpackning och distribution av lågvärdesförsändelser. Landskapsregeringens medarbetare i Bryssel, Marcus Thörnroos, tror också att förslaget kan bli svårt att få igenom.

- Det är lite speciellt när det är en skattefråga. Då är det rådet som beslutar, parlamentet är inte inblandat och det krävs att alla 28 medlemsländer är med, säger Marcus Thörnroos.

Om förslaget går igenom tar det ännu några år innan det är verklighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »