Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 november, 2018 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 20 november, 2018 - 17:23

Vanligare med bankkort åt barn

Det blir allt vanligare på Åland med bankkort för barn. Eva Andersson, som har en 11- årig son, har valt att ge sitt barn bankkort och tycker att fördelarna överstiger nackdelarna.

-Barn är så impulsiva och hittar på så mycket, åka och simma till exempel, och då kan man lätt överföra en liten summa, säger Eva Andersson.

Susanne Jansson jobbar med kundservice på Andelsbanken och har märkt av att åldern för att skaffa bankkort sjunker. Hon vill också påminna föräldrar om att det är viktigt att föra en dialog med sitt barn om användadet av kortet.

-Det är viktigt att barnet inte känner att det är fulladdat med pengar hela tiden utan att man har begränsningar på kortet, säger Susanne Jansson på Andelsbanken.

Bankerna på Åland har lite olika åldersgränser beroende på vilken typ av kort som efterfrågas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »