Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 november, 2022 - 06:20Uppdaterad: tisdag, 22 november, 2022 - 08:38
  • Lagtingsledamot Wille Valve. Arkivbild.

Valve ber Ams-chefen om ursäkt

Lagtingsledamot Wille Valve(MSÅ) ber i insändare i lokaltidningarna Ams-chefen Tomas Lundberg om ursäkt.

Det var i budgetdebatten för en vecka sedan som Wille Valve riktade kritik mot Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, Ams, och dess myndighetschef Tomas Lundberg. Det handlade om att landskapsregeringen vill förlänga den temporärt slopade förvärvsinkomstgränsen för studerande och detta trots att Ams uttryckt att reformen inte haft önskad effekt.

Wille Valve skriver i insändaren att han var irriterad i remissdebatten på grund av att det fanns olika bud kring totaluppskattning av kostnaden och studerandes medelinkomst, en siffra i pressmeddelandet och en annan i lagförslaget. Wille Valve och Tomas Lundberg har rett ut siffrorna i en mailkonversation.

- I förhållande till personen Lundberg gick jag för långt i debatten och jag ber honom därför offentligen om ursäkt, skriver Wille Valve i insändaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »