Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 september, 2022 - 14:15
  • Landskapsåklagaren väcker inte åtal.

Våldtäktsanmälan mot teaterfolk leder ej till åtal

Landskapsåklagaren fattade i fredags beslut om att inte väcka åtal med anledning av den polisanmälan för våldtäkt som gjordes i våras mot tre personer aktiva inom Teater Alandica.

Polisanmälan som gäller händelser på ett hotellrum i Åbo i samband med en teaterturné gjordes i samband med att en skrivelse lämnades in till Teater Alandicas styrelse.

Skrivelsen undertecknades av 34 kvinnor som vittnade om sexuella trakasserier inom föreningen.

I beslutet från landskapsåklagaren går att läsa att åtal inte väcks eftersom åklagaren anser att det inte finns sannolika skäl till stöd för att de tre brottsmisstänkta personerna gjort sig skyldiga till brott.

Robert Liewendahl, som i går meddelade sin avgång som ordförande i föreningen efter en artikel som publicerades i Hufvudstadsbladet, är inte en av de tre personer som polisanmäldes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »