Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 januari, 2021 - 15:23Uppdaterad: tisdag, 12 januari, 2021 - 16:46
  • Nu ska vaccin ges i snabbare takt. Foto: ÅHS

Vaccintakten snabbas på

För att snabba på vaccineringstakten har THL beslutat att sjukvårdsdistrikten inte behöver reservera för den andra dosen då vaccinleveranser kommer, utan man kan istället vaccinera så många som möjligt.

-Det här snabbar på processen och i takt med att nya vaccinsorter godkänns kan man sedan ytterligare snabba på takten, säger ÅHS hälso-och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Än så länge är inte detaljerna klara för hur det ska gå till när sedan vaccineringen av 80-plussarna inleds antingen nästa eller därpå följande vecka.

-Det är primärvården som planerar för det. Hur man kallar folk och exakta platser för vaccinering informerar vi om så snart vi kan, redan i slutet av den här veckan vet vi mer. Ingen ska behöva vara oinformerad, det garanterar vi, säger Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »