Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 februari, 2021 - 18:06Uppdaterad: tisdag, 9 februari, 2021 - 08:25
  • Vaccineringen pågår enligt planerna, enligt ÅHS. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Vaccineringarna flyter på i god takt

2.188 covid 19-vaccinationer har getts på Åland, största delen av dem är dos ett.

7,4 procent av befolkningen på Åland har fått dos ett av covid 19-vaccinet.

-Det är en bra siffra, vi har blivit tilldelade en bra mängd vaccin. Åland har så liten befolkning så vi har kanske fått lite mer proportionellt, man kan nämligen inte skicka leveranser hur sällan som helst, säger klinikchef Tora Woivalin.

536 personer som är 80 +är nu vaccinerade.

-Vi fortsätter med vaccineringarna, främst på helgerna men även vissa vaccinationer i veckorna planeras. Så snart vi märker att bokningarna av 80+minskar tar vi oss an gruppen 75-79-åringar, säger Tora Woivalin.

THL kom nyligen med rekommendationen att dos två nu ska ges med 12 veckors mellanrum och det är enligt Woivalin en bra nyhet.

-Det betyder att vi kan ge dos ett till fler personer och vet att effekten är god. Hittills är det Pfizer Biontechs -vaccin som kommit och det fortsätter komma. Nu ska vi också få Astra Zenecas vaccin, det används till dem som är yngre än 70, säger Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »