Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 januari, 2021 - 11:58Uppdaterad: måndag, 25 januari, 2021 - 11:15
  • Schema för vaccineringarna.

Vaccinering av 80+ startar nästa vecka - så funkar det

Vaccineringsgruppen 80 år och äldre kan börja boka tid för vaccinering från och med 27 januari. Det här meddelar ÅHS i ett pressmeddelande.

Man beräknar ha den första coronavaccineringsgruppen, hälso- och sjukvårdspersonal som vårdar coronapatienter samt personal och boende inom heldygnsomsorgen, färdigt vaccinerade i januari.

Tiden kan endast bokas via telefonnumret 018-538 323, vardagar kl. 8-12.
Undantag är de som hör till gruppen och bor i Brändö, Kumlinge eller Kökar – de ska ringa sin hälsovårdare och boka tid senast 27 januari

Även personer i samma ålderskategori som är inskrivna i hemsjukvården är välkomna eftersom detta vaccin inte kan tas med på hembesök.
De som behöver hembesök blir vaccinerade senare med en annan typ av vaccin.

ÅHS började vaccinera mot covid-19 den 4 januari och följer den prioritetsordning som THL rekommenderar.

Vaccinet är frivillig och gratis. ÅHS vaccinerar personer som är mantalsskrivna på Åland. Vaccineringen sker i ÅHS konferenscenter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »