Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 14:09Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 17:16
  • Än så länge ser tidtabellen ut att hålla. Arkivbild.

Vaccinationstakten kan öka i april

Om Finland får de vaccinleveranser som utlovats kommer man under april att öka vaccinationstakten.

Det framkom när Institutet för hälsa och välfärd, THL, under torsdagens förmiddag höll en presskonferens.
Överläkare Taneli Puumalainen berättade under presskonferensen att det ser ut som om leveranserna rullar på och tidtabellen håller. Tanken är att den så kallade övriga befolkningen, som inte lider någon högre risk för svår sjukdom på grund av sin ålder, ska kunna börja vaccineras senast i juni.
Man överväger även att ge Astra-Zenecas coronavaccin till äldre, för att ytterligare kunna snabba på vaccinationstakten, säger han.
I dagsläget har kring en halv miljon vaccindoser delats ut, och efter att provresultat visat att redan den första dosen ger ett gott skydd har man kunnat förändra vaccinationsschemat, så att fler kunnat få sin första dos snabbare. Nu får man den andra dosen efter ungefär tolv veckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »