Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 april, 2021 - 13:18Uppdaterad: fredag, 16 april, 2021 - 15:39
  • Hur den nya vaccionationsordningen påverkar Åland är oklart. Arkivbild.

Vaccinationsordningen ändras

Statsrådet har fattat beslut om att ändra vaccinationsordningen temporärt. Fram till slutet av maj kan regioner som är hårt drabbade av coronaviruset tilldelas extra vaccin.

Det här skriver svenska Yle på sin hemsida. I fortsättningen ska THL dela ut leveranspartierna av Modernas vaccin som kommer till Finland samt en tredjedel av leveranspartierna av AstraZenecas vaccin som kommer till Finland till de sjukvårdsdistrikt där incidensen av bekräftade smittfall varit minst 100 per 100 000 invånare under de 14 dagar som föregår utdelningen av leveranspartiet, heter det i Statsrådets pressmeddelande. I nuläget är incidensen över hundra i Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt, Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt, Päijät-Häme sjukvårdsdistrikt och Östra Savolax sjukvårdsdistrikt.
Landskapsregeringen skrev i går i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet att man motsätter sig att vaccinationsordningen ändras. Hur det här påverkar vaccinationstakten på Åland är i nuläget oklart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »