Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 15:22Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 16:06

Utskottet godkänner ändringsbudget - Kanborg reserverar sig mot utredning

Finans- och näringsutskottet föreslår att lagtinget godkänner ändringsbudgeten som innebär att landskapet kan betala skadeståndet för elhybridfärjan. 

Det var i måndags som landskapsregeringen lade fram förslaget att landskapet ska betala skadeståndet på drygt 13 miljoner euro så fort som möjligt.  

I förslaget finns också att det ska göras en oberoende granskning av hela beslutsgången i ärendet och vilka omständigheter som rådde i samband med att beslut fattades. Andreas Kanborg (Ob) har reserverat sig mot detta. Han menar att eftersom både Justitiekanslern och Landskapsrevisionen vid olika tillfällen och separat granskat ärendet så ser han ingen anledning att spendera ytterligare skattemedel på en utredning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »