Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 22:00Uppdaterad: fredag, 6 augusti, 2021 - 11:32

Utskott kan stoppa coronapass

Riksdagens grundlagsutskott kan stoppa förslaget till coronapass. Det säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Om Grundlagsutskottet säger att lagförslaget inte är förenligt med grundlagen måste regeringen antingen dra tillbaka lagförslaget eller komma med ett kompletterande lagförslaget. Utskottet kan också säga att ändringarna kan göras i riksdagsbehandlingen.

- Det finns lite olika alternativ, men om utskottet kommer till att det är helt oförenligt med grundlagen går det inte att gå vidare med den här tanken.
Mats Löfström har redan tidigare uttryckt ett visst tvivel till lagligheten med ett coronapass eftersom alla måste behandlas lika. Men han ser också fördelar med det om det gör att man kan öppna teatrar och annan verksamhet på ett tryggt sätt. Mats Löfström säger att man ännu väntar på ett lagförslag.

-Vi måste vänta och se på detaljerna innan vi tar ställning till om det är bra eller dåligt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »