• Förundersökningsledare Christoffer Ahlfors berättar att utredningen mot den unga trion går framåt. Arkivfoto.
Publicerad: onsdag, 5 juni, 2019 - 12:41, uppdaterad: onsdag, 5 juni, 2019 - 12:41

Utredning kring brottsmisstänkt trio går framåt

Utredningen mot den trio som är misstänkt för 25 olika brott runt om på Åland går framåt.

Enligt förundersökningsledare Christoffer Ahlfors har vissa av brotten redan överförts till åklagare. Det handlar om allt från inbrott, bruk av narkotiska preparat, rattfylleri och stöld av fordon. Det är frågan om unga personer, endast en av de tre är 18 år fyllda. Samtliga är fortsatt belagda med reseförbud. Alla har i något skede varit anhållna men inte häktade.

-Man får häkta även minderåriga men där måste man alltid göra en skälighetsbedömning. Det är trots allt i lagens namn barn vi pratar om i det här fallet, säger Christoffer Ahlfors.

Fler Nyheter

Maria Eriksson ny vd på Lisco

Maria Eriksson blir ny VD på Lisco Bok och Papper Ab.

God medicinsk praxis - snart också på svenska

Vårdhandboken Turvallinen lääkehoito, eller på svenska God medicinsk praxis, ska nu översättas till svenska. Det skrev riksdagsledamot Mats Löfström på sin Facebooksida under tisdagkvällen.

Singelolycka på Hammarlandsvägen

En singelolycka inträffade på Hammarlandsvägen, mellan Gottby och Svinryggen, klockan 07 på onsdag morgon.

Avkörare misstänks för trafikbrott

Den förare som under tisdagmorgonen körde av vägen i Näs i Saltvik erhöll lindriga personskador och fördes till akuten för observation.

Holmberg-Jansson vill fokusera på skattebehörigheten

Moderaternas Annette Holmberg-Jansson intervjuas av Frippe Granlund:
En ny självstyrelselag är A och O för Moderaterna under nästa mandatperiod. Det sade partiets ordförande Annette Holmberg-Jansson under Ålands radios partiledarutfrågning igår.

Landskapspolitiken oroar Brändöborna

Kommundirektör John Wrede och skolföreståndare Malena Strandvall:
Kommunsammanslagning och nedskärningar i skärgårdstrafiken. Det är de största hoten mot Brändö, menar tjänstemän och lokalpolitiker i kommunen.

Åländsk Demokrati lanserar sina sista fem kandidater

Hör en inläst version av nyheten
- Vi går till val med tolv kandidater allt som allt, tre gånger fler än senast, så tillväxt torde vi väl vara bäst på, säger Stephan Toivonen, partiordförande för ÅLD.

Åtalas för våldtäkt i bastu

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En man står åtalad för att ha våldtagit en kvinna i en bastuavdelning i ett flerfamiljshus i Mariehamn. Händelsen ska ha inträffat i februari 2018.

Hållbart Initiativ presenterar nio nya Lagtingskandidater

Hör en inläst version av nyheten
- Vi är väldigt nöjda dels med att vi kan gå till val med en helt jämställd lista, och att majoriteten av våra kandidater själva sökt upp oss och velat vara med. Det känns som en stor vinst, säger partiets talesperson Alfons Röblom.