Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 06:36Uppdaterad: tisdag, 12 oktober, 2021 - 17:52
  • Det är Air Leap som flyger Mariehamn-Åbo just nu. Arkivbild.

Utreder behov av flyg Åland-Vasa

I Österbotten utreds om det finns ett behov av en flygförbindelse mellan Vasa–Åbo–Mariehamn.

Det är Österbottens handelskammare och Vasek, Vasaregionens utvecklings Ab, som vill ta reda på om det finns ett behov, skriver Vasabladet.

- Det bör vara lätt att nå Vasaregionen och lätt att ta sig ut i världen från Vasa, det vill säga tillgängligheten. Vi vill kartlägga behovet inför vintern och våren 2022. Då vi har fakta och vi vet behovet är det lättare att diskutera med flygbolagen, säger Paula Erkkilä, vd för Österbottens handelskammare till tidningen.
Hon säger att en orsak varför enkäten görs är att ha underlag och fakta när eventuella nya linjer ska diskuteras.
– Emellanåt får vi intresseförfrågningar och har vi frågat kunderna och företagen är det lättare att ge svar och diskutera med operatörer och flygbolag. I den enkät som nu går ut frågar vi också om intresset för en förbindelse mellan Vasa-Åbo-Mariehamn. Frågan finns där eftersom en operatör vill veta hur intresset ser ut. Mer än så kan jag inte säga i det här skedet, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »