Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 mars, 2023 - 11:24Uppdaterad: tisdag, 21 mars, 2023 - 12:11

Utnämningen av Lindeman till förvaltningschef överklagas

Utnämningen av Henrik Lindeman till förvaltningschef för Statens ämbetsverk har överklagats till Ålands förvaltningsdomstol av en av de andra sökande. 

I överklagan framförs att Henrik Lindeman inte borde ha utsetts till tjänsten då han sammantaget inte är den mest kompetente enligt vad den andra sökande kan se av föredragningspromemorian.  

Den som överklagat skriver att “besvärsrätten grundar sig på att jag är direkt berörd av beslutet, då jag sökt tjänsten (inom den tid som angavs i utlysningen), men inte erbjöds och inte utnämndes till tjänsten trots att jag enligt vad jag kan se av föredragningspromemorian var den mest kompetenta sökande som uppfyllde behörighetskraven.” 

Personen skriver vidare i besväret att det inte är tillräckligt att processen görs på nytt, för det fall nya kompetenser då tillåts anföras av de sökande. Om processen eventuellt skulle göras om vid en framtida tidpunkt och nyförvärvade kompetenser då får anföras, skulle den som nu har utsetts, Henrik Lindeman, komma i en bättre ställning än tidigare, eftersom Lindeman fått det vikariat som förvaltningschef som också utlystes, från den 1 april i år. Dock yrkas ändå i andra hand att processen görs om, för det fall förstahandsyrkandet inte bifalls. 

Tjänsten som förvaltningschef inleds med ett vikariat som börjar den 1 april och blir sedan ordinarie från den 1 november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »