Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 mars, 2021 - 15:14Uppdaterad: fredag, 5 mars, 2021 - 15:21

Utmanande att hålla skolbarn åtskilda

- Det är en utmaning att hålla skolbarnen åtskilda och vi gör så gott vi kan. Det säger Anders ”Antti” Eriksson, rektor vid Övernäs Skola i Mariehamn.

Han ansvarar även för skolans fritidshem Kråkan, som tar emot barn i årskurs ett och två, och även där gör man sitt bästa med att hålla isär barnen.

De sitter väl utspridda i matsalen och föräldrarna får lämna och hämta sina barn på skolgården.

-Men det går ju inte att hålla total koll på barnen. För att lyckas med det måste vi stänga skolan, men det är inget bra alternativ, säger Anders ”Antti” Eriksson.

Niklas Wasén, som är föreståndare för Näfsby skola i Hammarland, säger att det som helhet fungerar bra att hålla barnen isär.

-Vi har en stor gård där de kan vara på rasterna och vi är vana med detta sedan skolan öppnades efter förra årets period med distansundervisning, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »