Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 mars, 2010 - 14:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Utflaggning diskuterades<br>vid Reinfeldts Ålandsbesök

Att åländska kommuner förlorar stora skatteinkomster på grund av utflaggningen av åländska fartyg till Sverige var en fråga som togs upp med statsminister Fredrik Reinfeldt vid hans Ålandsbesök i dag. -Vi har diskuterat frågan, men från finländskt håll har den inte aktualiserats, sa Fredrik Reinfeldt vid presskonferensen i Självstyrelsegården. Eftersom Åland saknar behörighet i frågan är det den finländska regeringen som ska ta upp saken med Sverige. -Vi tar också upp saken med Helsingfors för att lösa frågan, säger lantrådet Viveka Eriksson till Ålands radio. Inrättandet av ett gränsinformationskontor på Åland, språkfrågan och gränshinder var andra saker som togs upp under statsminister Fredrik Reinfeldts besök som avslutas nu på eftermiddagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »