Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juni, 2011 - 18:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Utbildning ska få politiker att lyssna på unga

De åländska kommunpolitikerna bör lyssna på barn och unga när de tar politiska beslut. Det anser Rädda Barnen, som driver ett projekt kring FN:s barnkonvention och ungas delaktighet. Nu bjuds åländska politiker in till en utbildning och inspirationsdag i höst. Under den vill Rädda Barnen att svenska kommunpolitiker ska inspirera ålänningar att bättre ta tillvara ungas åsikter. Projektet vänder sig framför allt till politiker och tjänstemän på kommunnivå. Det berättar Tua Stenström, som är projektansvarig på Rädda Barnen.Det finns ett stort intresse att involvera barn och unga mer i besluten, men det saknas metoder och verktyg för det. Pia Aarnio, fritidsnämndens ordförande i Mariehamn, håller med om kritiken. - Vi har haft svårt att hitta former för att göra barn och ungdomar delaktiga i politiska beslut. Vi gör olika försök, och vi har inte givit upp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »